GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Nisan 2018 Pazar 11:06

Tekstil sektörünün kalbi Fuarizmir'de attı 

Türkiye’de tekstil sektörünün tüm ihtiyaçlarının aynı anda sergilendiği ilk fuar olan Fashion Prime – 1. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı iğneden kumaşa, düğmeden fermuara, dikiş makinesinden vitrin malzemelerine kadar ürünleri ve son teknolojileri fuarizmir’de buluşturdu.

Bu yıl İZFAŞ tarafından ilk kez gerçekleştirilen Fashion Prime – 1. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, tekstil sektörünün tüm bileşenlerini fuarizmir’de buluşturdu. İzmir başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen alıcılar tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon yan sanayi sektöründeki ürünleri fuarda inceleme fırsatı buldu. 

Bu yıl ilk kez gerçekleşmesine rağmen 105 katılımcının yer aldığı fuar, fuarizmir’in B holünde tedarikçileri bir araya getirdi. Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Lübnan, İran, Kuveyt, Filistin, Mısır, Ürdün, Tunus, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden alıcılar katılımcılarla görüşmeler gerçekleştirdi. 

TEKSTİLE DAİR HER ŞEY 
Etiket, lastik, kurdele, düğme, fermuar, boncuk, elbise kılıfı gibi konfeksiyon yan sanayi ürünleri, gelinlik kumaşı, abiye kumaşı, ev ile endüstriyel kumaşlar, kot ile 40’a yakın kumaş türü, dikiş makineleri, pamuk ve pamuk karışımlı, ipek ve ipek karışımlı, el örgü ve dikiş iplikleri başta olmak üzere 50’ye yakın iplik türü ve vitrin malzemeleri, üç boyutlu kıyafet tasarlayan tekstil programlarının bulunduğu birçok çeşit Fashion Prime Fuarı’nda görücüye çıktı. Katılımcılar, ürünlerini sunma ve yerli yabancı alıcılarla çeşitli iş görüşmeleri yapma imkanı buldu. 

SON TEKNOLOJİ ÜRÜNLER 
Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen tekstil teknolojilerinde kullanılan ürün gruplarının sergilendiği alan ile de dikkat çekti. Lazer kesimden desen baskılarına, yan sanayiden depolama, askı ve dijital baskı sistemlerine kadar konfeksiyon makinelerinde kullanılan tüm ürünler fuarda sergilendi. Pek çoğu yerli üretim olan ve dördüncü nesil teknolojiler kullanılarak üretilen makinelerin tanıtıldığı fuar, güçlü katılımcıları ile tekstil sektörünün geleceğinde Türkiye’nin de söz sahibi olduğunu gösterdi. 



YERLİ MALI TEKNOLOJİ 
Fuara Türkiye’de ilk defa üretilen tamamı yerli üretim bir kumaşla katılan firma sahibi Burhan Coşkunerler, “Giyim ve ayakkabı sektöründe kullanılan tekstilin iç yüzeyine kapladığımız ürünümüz, su geçirmemesinin yanında terletmemesi ile de insan sağlığını koruyor. Hollanda, Fransa, Belçika, Almanya gibi ülkeler de dahil olmak üzere yıllık dört milyon metre üretim yapıyoruz” dedi. Deriden en ince kumaşa kadar tüm çeşitlere inci çakabilen makineleri ile fuarda ilgi gören firmanın yetkilisi Mert Gün de, “Dikiş makinesi büyüklüğünde makinelerimiz, bir kadının günde 500 adet diktiği inciden 25 bin adet çakabiliyor. Tekstil sektöründe artık hız çok önemli” şeklinde konuştu. 

Türkiye’de otomatik kumaş kesim makinesini ilk kez yerli üreten ve ABD, Fransa, Almanya ile yarışarak 42 ülkeye ihracat yapan bir firmanın satış yöneticisi Cemal Karaismail ise tekstil sektöründe kumaş, zaman ve insan verimliliğinin yanı sıra kesim kalitesinin önemine vurgu yaparak, “Avrupa’da en çok tercih edilme sebebimiz kesim kalitemiz. Türkiye moda ve tekstil üretiminde çok iyi yerlerde. Bir Avrupalı üretici kaliteli tekstil üretecekse Türkiye’ye geliyor. Makine alanında da böyle oldu. Dördüncü nesil teknolojiler kullanılarak ürettiğimiz makinelerimiz ile yerli üretici olarak dünya pazarından ciddi bir pay aldık” dedi.